Gezondheid en veiligheid

Bij Warmte Totaal de Meierij staan uw veiligheid en gezondheid voorop.

Wat is Koolmonoxide:

Koolmonoxide is een gevaarlijk giftig gas dat ontstaat door onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine.

Het is vooral gevaarlijk omdat je het niet kunt ruiken, zien of proeven. Daarom word het ook wel een stille sluipmoordenaar genoemd. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide kan al grote gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Ook bij uw CV-Installatie kan koolmonoxide vrijkomen niet altijd komt dit door slecht aangelegde systemen, defecten ontstaan ook door andere oorzaken of door verkeerd gebruik. Het is van groot belang voor uw eigen veiligheid om in ieder geval periodiek uw cv toestel te laten onderhouden en controleren.

Zie onze onderhouds abonnementen:

Warmte Totaal de Meierij kan uw hele installatie controleren, waar mogelijk verbeteren en advies geven over veilig gebruik.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contact formulier of telefonisch via 0413-476733

Wat kunt u zelf doen?

Ventileren is erg belangrijk

Tegenwoordig zijn woningen veel beter geïsoleerd en komt er dus niet zomaar meer wind of zelfs frisse lucht naar binnen. Ventilatieopeningen afsluiten is eigenlijk nooit een goed idee, want als u uw woning niet ventileert is dat altijd ongezond en u kunt daar ook schimmelvorming door krijgen in huis. Bovendien gebruikt iedere verbranding zuurstof, dus als u alles afsluit en gaat koken, dan ontstaat er een zuurstof tekort en kan er dus koolmonoxide ontstaan. Hetzelfde geldt dan ook voor een geiser, gashaard of cv ketel.

Heeft u mechanische ventilatie in uw woning? Dan kan het afsluiten van ventilatieopeningen in ramen zelfs levensgevaarlijk zijn. Sluit u uw ventilatie openingen af dan kan er een tekort aan zuurstof ontstaan en door de kracht van uw ventilatiesysteem kunnen er dodelijke rookgassen uit uw geiser, gashaard of cv ketel, direct in uw woning worden terug gezogen.

 

Zorg dat uw CV-ketel vrij van spullen blijft.

Een cv ketel hangt vaak in een ruimte uit het zicht. Sommige mensen gebruiken de kanalen die aan de cv ketel zitten om dozen of andere spullen op te zetten. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Door het gewicht van de dozen kunnen de kanalen losraken en komen de rookgassen in uw woning terecht. Houdt u altijd de omgeving van de cv ketel vrij. Het is een verbrandingstoestel, zet dus nooit brandbare spullen tegen, op of in de directe omgeving van uw cv ketel. Bewaar nooit brandbare vloeistoffen als spiritus of aanstekerbenzine bij de cv ketel.