Duurzame energie

Warmte Pomp:

Duurzame energie hier is een warmtepomp een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde.

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis. Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van een proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals de airco’s in auto’s of koelkasten), door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en verwarmt eventueel het tapwater. Omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw gasrekening en wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd.

 

 

Voordelen warmtepomp:

  • Hoger rendement
  • Lagere energiekosten
  • Duurzaam
  • Subsidie mogelijkheden
  • Lange levensduur

 

Subsidie warmtepomp:

De Rijksoverheid geeft tot 2021 subsidie op warmtepompen om zo duurzame verwarming te stimuleren. U vermindert de uitstoot van CO2 en verwarmt uw huis met minder gas. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De hoogte van de subsidie voor warmtepompen ligt tussen de € 1.000,- en € 2.500,- en is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest. 

 

Pelletkachels:

 

Een goed alternatief en duurzame oplossing is  CV-pelletkachels.

CV-pelletkachtels zijn elektrische verwarmingstoestellen die kleine stukjes gerecycled en samengeperst zaagsel en houtsnippers verbranden (pellets). Ze zijn zeer efficiënt en ze bieden een bijzonder duurzame én goedkope manier om je huis te verwarmen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contact formulier of telefonisch via 0413-476733